Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри новата високотехнологична многопрофилна болница „Св. Марина” в Плевен
17/07/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри новата високотехнологична многопрофилна болница „Св. Марина” в Плевен. На церемонията присъстваха народни представители, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и областният управител на Плевен Ралица Добрева. Новата болница бе осветена от Плевенския митрополит Игнатий.

Новата болница вписва Плевен сред европейските градове, които могат да се похвалят с най-модерно технологично лидерство в областта на медицината, отбеляза на откриването Цецка Цачева. По думите й медицинското заведение ще даде на хората от Северна България, а и от цялата страна, достъп до висококвалифицирани специалисти, получили признание не само у нас, но и в чужбина.

Болницата „Св. Марина” ни показва, че можем да сме в крак с лидерите в различните области на науката, че върховите технологии могат да дойдат и в България, стига да заложим на професионализма, експертността и високия морал, подчерта председателят на парламента.

По думите на Цецка Цачева здравеопазването и статутът на българския лекар неизменно са и ще продължат да бъдат точка първа в дневния ред на всеки един политик и държавник.

Председателят на Народното събрание подари на екипа на болницата икона на Света Богородица.

В рамките на проекта са изградени шест високотехнологични операционни зали. В лечебния процес са интегрирани съвременни IT системи, които контролират сигурността и качеството на прилаганото лечение. Те осигуряват достъп от всяка точка на света до всички данни с цел проследяване състоянието на пациентите, както и дистанционни консултации с водещи експерти от страната и чужбина. Създадено е и специализирано бюро за обслужване на чуждестранни пациенти.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини