Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с Генералния секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев
28/07/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с Генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Асаф Хаджиев. На разговора присъства и председателят на Земеделската комисия към азербайджанския парламент Елдар Ибрахимов. Сред обсъдените теми бяха възможностите за разширяване на икономическото партньорство, както и реализацията на значими и за двете страни енергийни проекти.

Цецка Цачева отличи активната работа на българската делегация в рамките на ПАЧИС. Тя подчерта ключовата роля на страната ни в името на едно по-добро парламентарно и регионално взаимодействие.

Генералният секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Асаф Хаджиев отчете отличните отношения между България и Азербайджан. Вашата страна е надежден партньор с особено значение за нас, допълни той и благодари за оказаната подкрепа от българските парламентаристи по редица въпроси, обсъждани на форумите на ПАЧИС.

Председателят на парламента изрази увереността си, че подписаното споразумение за стратегическо партньорство по време на официалното посещение на президента на Азербайджан Илхам Алиев по-рано тази година, ще доведе до още по-конкретни резултати. Имаме приятелски диалог на високо политическо ниво и вярвам, че динамичните двустранни контакти в областта на икономиката, енергийната диверсификация, туризма, образованието и културата тепърва ще разгърнат потенциала си и ще работят в полза на гражданите на двете държави, подчерта Цецка Цачева.

На срещата председателят на Народното събрание потвърди  поканата си до председателя на азербайджанския парламент Октай Сабир Асадов за осъществяване на официално посещение у нас.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини