Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на официалното подписване на първите четири договора по „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” в Плевен
25/08/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на официалното подписване на първите четири договора с изпълнителите на обществена поръчка „Изготвяне на технически обследвания, технически паспорти и обследвания за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ, във връзка с изпълнение на „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” в Плевен.

Цецка Цачева отбеляза, че с осъществяването на проекта гражданите на Плевен ще използват нови жилища. По думите й тези жилища ще изглеждат по коренно различен начин и ще бъдат много по-функционални и енергийно ефективни. Убедена съм, че тази програма ще бъде посрещната с голям интерес от страна на всички жители, допълни председателят на парламента и посочи, че тя ще разкрие нови работни места и ще превърне Плевен в по-добро място за живеене.

В рамките на проекта изцяло реновирани ще бъдат 8 блока, като стойността на дейностите е 534 922.20 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 20 дни от сключването на договорите. Предстои финализиране и на процедурата за избор на изпълнители за техническо и енергийно обследване за още 6 жилищни сгради на стойност 388 078 лева без ДДС.

От старта на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” в Плевен са регистрирани 39 сдружения на собственици на сгради, подлежащи на саниране, а с 28 от тях Община Плевен има подписани договори. Екипът от експерти е осъществил над 1000 групови и индивидуални информационни срещи и е участвал в над 100 събрания на собственици на обекти в блокове, попадащи в обхвата на „Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради”.

На събитието присъстваха още народни представители, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител на Плевен Ралица Добрева, представители на фирмите-изпълнители на проекта, граждански сдружения и общественици.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини