Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в церемонията по валидиране на пощенска марка „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.“
21/12/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в церемонията по валидиране на пощенска марка „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 г.“

Държавните институции са съпричастни и ще съдействат за успешното представяне на Пловдив като град – Европейска столица на културата през 2019 г. Това подчерта председателят на парламента на церемонията.

Валидирането на пощенска марка е само една стъпка от пътя, който ще извървим заедно, отбеляза Цецка Цачева. Както и днес, представителите на изпълнителната и законодателната власт ще бъдем заедно с пловдивчани, за да постигнем общата цел – да направим възможно най-популярни историческите забележителности на града, а чрез него и България, подчерта тя.

Не само пловдивчани, но и всички българи се гордеем с Пловдив, отбеляза председателят на Народното събрание. Цецка Цачева допълни, че Пловдив много се е променил и това е резултат от усилията на кмета на града и на всички пловдивчани.

Председателят на Народното събрание, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки и художничката на проекта Татяна Узунова положиха заедно пощенското клеймо, с което беше валидирана пощенската марка. Тя ще бъде първата от поредицата, които ще бъдат валидирани до 2019 година, когато Пловдив ще бъде домакин на филателна изложба, отбеляза на церемонията кметът на града Иван Тотев.

Заместник-министърът на транспорта Валери Борисов отбеляза, че едва ли има по-добро средства от едно пощенско филателно издание за отбелязване на това събитие – изборът на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. По думите му художничката много точно е вписала Античния театър в това издание. Марката е отпечатана с тираж от 10 050 броя.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини