Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва във финалната церемония на кампанията „Чудесата на България 2015“
21/12/2015
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва във финалната церемония на кампанията „Чудесата на България 2015“. В студио 1 на БНТ тя връчи наградите в категория „Атракция“.

Казват, че по Коледа се случват чудеса, а чудесата на България са толкова близо до нас, нужно е да ги знаем, да ги популяризираме не само сред младите хора, но и далеч зад пределите на страната ни, отбеляза председателят на парламента. Цецка Цачева поздрави организаторите, както и всички експерти, участвали със своя професионализъм и компетентност в инициативата.

След гласуване на телевизионните зрители за атракция №1 през тази година беше избран остров Св. Анастасия, който се намира в близост до град Бургас. На второ място в класирането остана вила „Армира“ до Ивайловград, а на престижната трета позиция се нареди крепостта „Баба Вида“.

Главата на Севт III спечели категорията „Открития“ във финала на кампанията „Чудесата на България“ за 2015 година. На второ място се наредиха печат и дървен гребен, открити при разкопките в древните минерални бани Акве Калиде - Термополис. На трето място се класира гробът на деспот Алексий Слав в Мелник.

Панагюрското златно съкровище спечели надпреварата в категория „Съкровища“ в борба с Рогозенското и Варненското.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини