Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри Международното изложение–договаряне „Пчеларство–Плевен 2016“
11/02/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри Международно изложение–договаряне „Пчеларство–Плевен 2016“.

Със своите продукти на основата на меда България днес може да излезе и на външния пазар, защото този отрасъл има традиции у нас и държавните институции полагат усилия той да се развива и да бъде конкурентноспособен, отбеляза председателят на Народното събрание. Цецка Цачева посочи, че пчеларството е сфера, в която са необходими не малко инвестиции, и подчерта заслугата на българския евродепутат Мария Габриел за отпускане на европейски субсидии за този отрасъл.

Провеждането на Международното изложение-договаряне вече е традиция и всяка година около празника на Свети Харалампий Плевен се превръща в едно от най-големите средища на производители, дистрибутори и любители на меда и производните му продукти, посочи Цецка Цачева. Тя цитира мисъл на Айнщайн, според когото, ако пчелите загинат и изчезнат от Земята, на човечеството му остават не повече от четири години живот. Затова е много важно да пазим природата чиста, да поддържаме биоразнообразието, да създаваме възможности за хората, които професионално или любителски се занимават с пчеларство, добави тя.

Международното изложение–договаряне „Пчеларство – Плевен 2016“ е важно събитие, защото е място за среща на производители, дистрибутори и почитатели на меда, посочи председателят на Народното събрание и пожела успех на всички участници във форума.

На откриването на изложението присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева. В него участват фирми от България, Англия, Италия, Франция, Китай, Гърция, Турция, Сърбия, Македония, Хърватия, Полша, Румъния, Унгария, Белгия, Дания, Финландия и Украйна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини