Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев и народни представители участваха във възпоменателното отбелязване на 143-ата годишнина от гибелта на Васил Левски в Карлово
18/02/2016

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва във възпоменателното отбелязване на 143-ата годишнина от гибелта на Васил Левски в Карлово. На церемонията в Карлово присъстваха и народни представители.

Няма друга историческа фигура, която националната ни памет да е опазила толкова чиста и свята. Безсмъртното дело на Левски е самият български порив към свобода, демокрация и справедливост, отбеляза в словото си заместник-председателят на парламента. По думите му днес, когато България иска да бъде уважавана и достойна страна, сме длъжни да преоткриваме демократичните ценности, завещани от Апостола.

„Днес, когато България иска да бъде уважавана и достойна страна, сме длъжни и да преоткриваме демократичните ценности, завещани от Апостола. Те са нашата национална същност и безусловното ни основание за самочувствие на европейски граждани. Защото саможертвата на Левски е неразривно свързана с европейските идеали за свобода и напредък, за човеколюбие и национално достойнство”, отбеляза Димитър Главчев.

В словото си той посочи още, че живеем в свят, в който ежедневно ни подлага на драматични изпитания, само с решителност и воля не е достатъчно да се върви напред, нужно е съгласие, единение и стабилност по най-важните въпроси. И къде другаде, ако не в родното място на Апостола – Карлово и в неговото безсмъртно дело можем да почерпим енергия за това единение, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини