Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цецка Цачева се обърна с послание към ръководителите на европейските институции
19/02/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати на 19 февруари 2016 г. на ръководителите на европейски институции приетата с единодушие от българския парламент декларация във връзка със задълбочаващата се криза на българо-гръцката граница, предизвикана от блокадите на гръцки фермери.

В послание до председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и до председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер председателят на Народното събрание изразява очакване, че приетият документ ще срещне ангажираното внимание и ще доведе до предприемането на своевременни мерки от страна на европейските институции, за да бъде защитен не само интересът на българските превозвачи, но и изконното право на ЕС – свободното движение на стоки и хора.

В условията на трудности и предизвикателства за нашия ЕС, отстояването на тези ценности, солидарността и поддържането на добросъседски отношения между страни-членки на ЕС, е от ключово значение за стабилността, доверието на гражданите в институциите и за успеха на общите ни политики, заявява още в посланието си до тримата европейски лидери Цецка Цачева. Председателят на българския парламент очаква ползотворно взаимодействие с оглед разрешаването на този проблем, който има крайно негативни последици за българската икономика и в частност за българските превозвачи.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини