Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители присъстваха на тържествената заря-проверка по повод 138-ата годишнина от Освобождението на България
03/03/2016
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народни представители присъстваха на тържествената заря-проверка по повод 138-ата годишнина от Освобождението на България.

В началото на церемонията, която се проведе  пред паметника на Цар Освободител в София, бяха посрещнати знамената-светини на българската бойна слава. Паметта на загиналите за свободата на България беше почетена с минута мълчание и падане на колене. Беше изпълнен националният химн и бяха поднесени венци и цветя.

На тържествената заря-проверка присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, който прие почетния строй на представителните роти на въоръжените сили, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, висши военни, духовници, дипломати и граждани.

Командващ на тържествената заря-проверка бе заместник-командирът на Военновъздушните сили бриг. ген. Aнатоли Кръстев.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини