Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева осъди остро терористичните актове в Брюксел и ги определи като недопустимо насилие спрямо невинни граждани
22/03/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева осъди остро терористичните актове в Брюксел и ги определи като недопустимо насилие спрямо невинни граждани. Това, което се случва, е несъвместимо с ценностите на съвременна Европа, символ на която е белгийската столица, заяви председателят на парламента. Цецка Цачева е в Брюксел за участие в дебат в Комисията по външни работи на Европейския парламент.

Чувството на тъга в този миг е споделено, днес повече от всякога трябва да бъдем убедени, че няма друга алтернатива за Европа, освен общата европейска солидарност, подчерта председателят на Народното събрание. Според Цецка Цачева европейските държави заедно трябва да продължат още по-надеждно да охраняват своите граници. Трябва да бъдем още по-безкомпромисни към предизвикателствата на днешния ден, добави тя.

Председателят на Народното събрание изрази своята съпричастност и искрени съболезнования към близките и роднините на жертвите и ранените при атентатите.

Създава се организация да бъде оказавано съдействие на командировани български граждани в Брюксел. Събира се информация за хората, които е трябвало да летят днес или в следващите дни към България, за да се организира тяхното завръщане, уточни председателят на парламента. Цецка Цачева потвърди, че до момента няма данни за пострадали българи при терористичните актове в Блюксел.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е в постоянна връзка с министър-председателя Бойко Борисов и с българските евродепутати.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини