Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Камелия Касабова с делегация на германския Бундестаг
09/06/2004
Среща на Камелия Касабова с делегация на германския Бундестаг

Заместник-председателят на Народното събрание Камелия Касабова прие гостуващата у нас делегация на групата за приятелство “Германия – България” в германския Бундестаг, водена от нейния председател Михаел Щюбген.
Основен акцент в разговора бе развитието на връзките между парламентите на двете страни, както и актуалните аспекти на двустранното политическо и икономическо сътрудничество.
Камелия Касабова подчерта значението на Германия като важен политически и икономически партньор на България. Тя благодари за последователната подкрепа на германския Бундестаг за реализирането на политическите приоритети на страната ни – интеграцията в ЕС и членство в НАТО. Високо ценим сътрудничеството между нашите два парламента, което се развива успешно както по линия на парламентарните комисии, така и в рамките на Групите за приятелство в двата парламента, заяви Касабова. Тя благодари и за предоставената възможност всяка година 6 млади български специалисти да провеждат стаж в Бундестага.
Председателят на групата за приятелство “Германия – България” в германския Бундестаг Михаел Щюбген заяви, че страната му оценява високо напредъка на България по пътя й към членство в ЕС. България е важен партньор за Германия и фактор на стабилност на Балканите, заяви Щюбген.
Общо бе мнението, че има реални предпоставки за още по-активно търговско икономическо сътрудничество. Германия е водещ чуждестранен инвеститор в България. За периода януари-октомври 2003 г. германските инвестиции у нас са на обща стойност 38 млн. щ.д. или 3% от общите инвестиции в страната за периода, при което Германия е на осмо място в ранг-листата на чуждестранните инвеститори.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини