Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на парламента Димитър Главчев посрещна в Народното събрание председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович
30/06/2016

Заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с председателя на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович. На срещата присъстваха председателят на Групата за приятелство Черна гора – България Тарзан Милошевич и посланикът на България в Черна гора Младен Червеняков. Гостите присъстваха в пленарната зала на ратифицирането на Протокола към Северноатлантическия договор за присъединяването на Черна гора.

Изключителна привилегия е да се срещнем в толкова важен момент, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев и подчерта, че в исторически план отношенията между двете страни са много добри и служат за пример на Балканите. Той допълни, че страната ни се стреми да води политика на приятелство, особено към братски и близки народи като този на Черна гора. Заместник-председателят на парламента окачестви европейската и евроатлантическата интеграция като особено важни приоритети и за двете държави. Радваме се, че се обръщате често към нашия опит и се надявам в близко бъдеще Черна гора да стане част от семейството на Европейския съюз, заяви Димитър Главчев.

Председателят на Скупщината на Черна гора Дарко Пайович изрази благодарност за подкрепата, която страната му среща от България по отношение на своята евроатлантическа интеграция. Той постави акцент върху стабилността и последователсността на политиката на Черна гора към Европа. По думите му връзките между България и Черна гора имат голям потенциал за развитие в областта на туризма, икономиката и промишлеността. Убеден съм, че двустранните отношения ще вървят във възходяща орбита, добави Дарко Пайович.

Председателят на Скупщината на Черна гора се срещна с председателя на Комисията по външна политика в Народното събрание Джема Грозданова. От българска страна е изявено желание за подкрепа от Черна гора за разполагането на постоянния Секретариат на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в София.

Председателят на Групата за приятелство Черна гора – България Тарзан Милошевич разговоря с председателя на Групата за приятелство България – Черна гора проф. Борислав Борисов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини