Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът разреши образуването на секции извън дипломатическите и консулските представителства в чужбина, общият им брой в една държава не може да надвишава 35
13/07/2016

Парламентът разреши образуването на секции извън дипломатическите и консулските представителства в чужбина, въз основа на не по-малко от 60 подадени заявления за гласуване. Общият брой на секциите в една държава не може да надвишава 35. Депутатите приеха изцяло на второ четене промените в Изборния кодекс, внесени от Цветан Цветанов и група народни представители.

Разкриването на секции ще става с решение на Централната избирателна комисия по преценка на ръководителите на дипломатическите и консулските представителства. Предложението ще се изпраща от дипломатическите мисии до ЦИК не по-късно от 25 дни преди изборния ден.

Пряк избор на кмет ще има в населените места с над 350 жители, решиха още депутатите. Досега се предвиждаше пряк избор на кмет да има в населените места с над 400 жители.

Бюлетината за гласуване извън страната за избори за Европейски парламент и за президент и вицепрезидент също ще съдържа графа "Не подкрепям никого". Досега се предвиждаше такава графа да има само в бюлетината за гласуване извън страната за парламентарни избори.

Народното събрание прие на второ четене и промени на Закона за митниците. Те предвиждат по електронен път да могат да се връчват решения по прилагане на митническото законодателство.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини