Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс
15/11/2016

Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс, внесен от Красимир Велчев от ГЕРБ и група народни представители.

Депутатите приеха допълнение в текст от Наказателния кодекс, според което с лишаване от свобода до две години или с глоба до 3000 лева ще се наказва лице, което по какъвто и да е начин опетни знамето или химна на Европейския съюз.

Според други промени с лишаване от свобода до една година или с глоба от 500 до 1000 лева се наказва лице, което си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи. Същото наказание ще се налага и на лице, което управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Депутатите не приеха предложение за инкриминиране на превишаването на максимално разрешената скорост с повече от 60 км/ч. в населено място.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини