Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Красотата на българската природа и уютът на възрожденските ни градове представя в Народното събрание изложбата „Моята България“ на Данаил Игнатов
24/11/2016

„Карловски двор”, „Жеравна”, „Край Априлци”, „Копривщица” и „Боженци” са част от платната, които известният български художник Данаил Игнатов представя в парламента. В експозицията, която беше открита на 24 ноември 2016 г. от заместник-председателя на Народното събрание Димитър Главчев, са включени 38 картини от пейзажи и жанрови картини.

Това, което се вижда в платната на Данаил Игнатов, е поезия, защото можеш да си поет не само, когато добре използваш словото, но и когато умело боравиш с багрите, отбеляза при представянето на изложбата заместник-председателят на парламента. Димитър Главчев посочи, че експозицията дава възможност за допир до красивото и доброто, а картините са тържество на светлина и цветове. Работите на Данаил Игнатов са познати в Русия, САЩ, Франция и Германия и това е показателно за неговия творчески талант, добави заместник-председателят на Народното събрание.

Данаил Игнатов благодари на Народното събрание и неговото ръководство, че стимулират и подпомагат българското изкуство.

Сред представените в изложбата „Моята България” картини са „Работа на село”, „Родопски мотив”, „Пролет край Къстендил”, „Вароша”, „Край реката”, „Широка лъка” и др.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини