Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи удостоверенията на участниците в Студентската програма за законодателни проучвания на парламента
15/12/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи удостоверенията на участниците в Студентската програма за законодателни проучвания на парламента. Сертификати за успешно завършен стаж получиха 17 студенти, работили по 7 законодателни проучвания за различни парламентарни групи и комисии.

„Изследване на добрите европейски практики в сферата на психологията на транспорта и пътната безопасност”, „Законодателна уредба на борбата срещу тероризма в страните-членки на ЕС”, „Добри европейски практики за въздействие върху агресивното поведение по пътищата”, „Законодателна уредба на наборната военна служба и резерва на въоръжените сили в страните от ЕС, НАТО и Швейцария” бяха сред темите, по които студентите работиха през 2016 г.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отбеляза, че направените от младежите проучвания са изключително ценни и полезни в работата на народните представители. Убедена съм, че първият ви досег с нормотворчеството и със законодателната институция ще остави хубав спомен у вас, допълни тя и им благодари за положените усилия.

Студентската програма е създадена през 1999 г. Основните й цели са свързани с информационното осигуряване на законотворческия процес, с разширяването участието на гражданското общество в законодателната дейност и със създаването на възможности за професионално развитие и израстване на млади специалисти – бъдещи политици и експерти в публични институции. До момента са изготвени 198 законодателни проучвания.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини