Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев
18/12/2016
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев.

„Напусна ни един забележителен парламентарист, държавник и конституционалист, човек със силна харизма, с ярко и неподражаемо присъствие в политическия живот на страната“, отбелязва председателят на парламента.

„Вярвам, че общество ни винаги ще си спомня с дълбока признателност за всеотдайната и вдъхновена дейност на Гиньо Ганев като дългогодишен депутат“, се казва в писмото на Цецка Цачева. Тя отбелязва още, че той неуморно е работил за изграждане на съвременната правна уредба и е дал своя ценен принос за демократичното развитие на България.

По думите й до последния си дъх Гиньо Ганев е останал безкомпромисно предан на парламентаризма и принципите на правовата държава.

„Няма да бъде забравена неговата дейност като първи омбудсман на Република България, а участието му в многобройни каузи, граждански инициативи и комитети ще остане като образец за достойно гражданско поведение, родолюбие и патриотизъм“, пише в съболезнователния адрес председателят на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини