Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в благотворителна вечер, на която бяха събрани средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”
19/12/2016
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в благотворителна вечер, на която бяха събрани средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”.


Надявам се тази вечер инициаторите да съберат средства, с които да подпомогнем реставрацията на храма", отбеляза Цецка Цачева. За благотворителната цел тя предостави три хиляди лева от народните представители от ПГ на ПП ГЕРБ.


Инициативата е организирана от предприемачи, хора на бизнеса и културата в Плевен. Предметите на изкуството, които бяха продавани благотворително, са дарение от известни художници от Плевен, които с този жест подпомагат каузата.


Храм „Св. Троица“ в Плевен е един от трите на територията на града. Неговият градеж е започнал в далечната 1876 г. и е продължил двадесет години. Построяването на храма се е случило единствено с даренията на хората.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини