Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с председателя на Европейския парламент Патрик Кокс
06/07/2004
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПАТРИК КОКС

Подготовката на България за присъединяване към Европейския съюз се разви изключително успешно и много бързо, заяви на срещата днес председателят на Европейския парламент Патрик Кокс.
Ние в Европейския парламент искаме да сме сигурни, че ще получите това, което заслужавате, а именно – договора за присъединяване на един ранен етап, подчерта г-н Кокс.
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и Патрик Кокс обсъдиха европейското бъдеще на България, изборите за следващия Европейски парламент, както и за мястото на България като наблюдател още след подписването на договора за присъединяване в началото на 2005 г.
По всеобщо мнение този Европейски парламент е най-успешният в историята и основна заслуга за това има Патрик Кокс, подчерта проф. Огнян Герджиков. България дължи много на успешната работа на Европейския парламент за петото разширяване, от което сме част и затова изказах моята признателност към Кокс и съжалението си, че той няма да продължи да бъде председател на Европарламента, добави пред журналисти проф. Герджиков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини