Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателите на парламентите на България, Естония и Австрия подписаха Декларация за сътрудничество в подкрепа на подготовката и изпълнението на парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС през периода 1 юли 2017 – 31 декември 2018 г.
24/04/2017
Председателите на парламентите на България, Естония и Австрия подписаха днес в Братислава Декларация за сътрудничество в подкрепа на подготовката и изпълнението на парламентарното измерение на председателството на Съвета на ЕС от тези три държави през периода 1 юли 2017 – 31 декември 2018 г.

Това стана на специална церемония в словашката столица в рамките на провеждащата се Конференция на председателите на парламенти на Европейския съюз в Братислава.

Документът е гаранция за приемственост и синхронизация между парламентите на държавите в контекста на председателствата на ЕС. Той предвижда ефективна координация и комуникация на официално ниво между трите парламента във връзка с парламентарните дейности, свързани с целите на съответното председателство.

Парламентите на България, Естония и Австрия ще се консултират редовно за общо разбиране за целите и възлагането на задачи, ще организират срещи за преодоляване на предизвикателствата, свързани с парламентарното измерение на председателството, както и за изпълнение на целите, пише още в документа. Той предвижда създаването на работни екипи на политическо и административно ниво за обсъждане на актуални въпроси.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини