Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание избра Бойко Борисов за министър-председател на Република България и одобри предложения от него Министерски съвет
04/05/2017
Народното събрание избра на 4 май 2017 г. Бойко Борисов за министър-председател на Република България. Депутатите одобриха предложената от него структура на Министерски съвет и избраха членовете на правителството. Кандидатурата на Бойко Борисов за премиер бе подкрепена от 133 народни представители, а 100 бяха против.

За структурата на новия кабинет гласуваха 134 депутати, против бяха 101. Според нея правителството ще има четирима вицепремиери.

Народното събрание избра със 133 гласа „за” и 101 „против” Томислав Дончев за вицепремиер, Валери Симеонов за вицепремиер по икономическата и демографската политика, Красимир Каракачанов – вицепремиер по обществения ред и сигурността и министър на отбраната, Екатерина Захариева за вицепремиер по правосъдната реформа и министър на външните работи.

Парламентът избра Владислав Горанов за министър на финансите, Валентин Радев за министър на вътрешните работи, Николай Нанков за министър на регионалното развитие и благоустройството, Бисер Петков за министър на труда и социалната политика, Цецка Цачева за министър на правосъдието, Красимир Вълчев за министър на образованието и науката, Николай Петров за министър на здравеопазването, Лиляна Павлова – министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., Боил Банов за министър на културата, Нено Димов за министър на околната среда и водите,  Румен Порожанов за министър на земеделието, храните и горите, Ивайло Московски за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Емил Караниколов за министър на икономиката, Теменужка Петкова за министър на енергетиката, Николина Ангелкова за министър на туризма и Красен Кралев за министър на младежта и спорта.

Новоизбраният Министерски съвет положи клетва пред Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини