Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации
11/05/2017

Депутатите избраха ръководствата и съставите на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации.

Джема Грозданова от ПГ на ПП ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. Нейни заместници са Валери Жаблянов от ПГ на "БСП за България", Красимир Богданов от ПГ на Обединените патриоти и Хамид Хамид от ПГ на ДПС.

Пламен Манушев от ПГ на ГЕРБ ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. Заместник-ръководители са Николай Цонков от ПГ на БСП и Симеон Симеонов от ПГ на ДПС.

Председателят на парламента Димитър Главчев от ПГ на ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарния съюз. Заместник-ръководител е Цвета Караянчева от ПГ на ГЕРБ.

Димитър Главчев от ПГ на ГЕРБ е ръководител и на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Заместник-ръководител е Борис Вангелов от ПГ на Обединените патриоти.

Десислава Атанасова от ГЕРБ е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/. Заместник-ръководители са Кристиан Вигенин от "БСП за България"и Борис Ячев от Обединените патриоти.

Крум Зарков от "БСП за България" е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарна асамблея по франкофония. Заместник-ръководител е Мария Илиева от ГЕРБ.

Петър Кънев от "БСП за България" е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество /ЧИС/. Павел Христов от ГЕРБ е заместник-ръководител.

Волен Сидеров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Интерпарламентарната асамблея по православие. В състава на делегацията са още Маноил Манев от ГЕРБ, Васил Антонов от БСП, Велислава Кръстева от ДПС и Дора Христова от "Воля".

Николай Александров от Обединените патриоти е ръководител на Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарното измерение на централноевропейската инициатива. Заместник-ръководител е Даниела Савеклиева от ГЕРБ.

Йордан Цонев от ДПС ръководи Постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на съюза за Средиземноморието.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини