Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Поздравление на председателя на Народното събрание Димитър Главчев по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
24/05/2017

Поздравление на председателя на Народното събрание Димитър Главчев по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост:

Поздравявам всички учители, ученици, дейци на културата и хора на словото с най-българския празник – 24 май! Нашите славянски първоучители Кирил и Методий и техните ученици създават нова християнска книжовна култура, благодарение на която сме се съхранили като народ.

Преди дни аз и народни представители подписахме петиция за равнопоставено присъствие на кирилицата в дигиталната среда, в личната, в обществената и бизнес-кореспонденция и за съхраняване на европейското културно наследство в неговото езиково разнообразие. Днес нашата азбука е една от трите официални азбуки на Европейския съюз. Затова – нека пишем на кирилица!

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини