Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Книга със стихове на Петя Дубарова подариха на председателя на Народното събрание Димитър Главчев народни представители от Бургас
25/05/2017

Книга със стихове на Петя Дубарова подариха на председателя на Народното събрание Димитър Главчев народни представители от Бургас.

По повод навършването на 55 години от рождението на поетесата депутатите Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Ася Пеева, Диана Саватева, Диана Йорданова и Галя Василева ще подарят книга с нейни стихове на всички народни представители в 44-тото Народно събрание. Те отбелязват, че Петя Дубарова е бургаското момиче, което си е отишло на 17, но е оставило творчество – явление в българската литература.

Инициативата има за цел да популяризира творчеството на Петя Дубарова и Националния литературен конкурс „Петя Дубарова” за млади автори – от 14 до 19 години. Тази година се проведе юбилейното 20-то издание на конкурса, наложил се като най-престижното литературно събитие за млади автори, отбелязват народните представители.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини