Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в дискусията на тема "Европа отново на път"
05/06/2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в дискусията на тема "Европа отново на път". Форумът обсъжда предизвикателствата пред България и Европейския съюз 10 години след приемането на страната ни в съюза, сценариите за бъдещето на ЕС, приоритетите и целите на България преди и по време на председателството на Съвета на ЕС. Обсъждането събра трима бивши премиери на България - Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и Огнян Герджиков, и сегашният министър-председател Бойко Борисов.

Дискусията започна с минута мълчание за жертвите от атентата в Лондон. Преди началото й председателят на парламента Димитър Главчев коментира пред журналисти, че няма как да се свикне с това, което се случва, с тези брутални посегателства върху човешкия живот. Всички трябва по някакъв начин да се променим и обществото като цяло да впрегне усилията си в борбата с терора, защото държавните органи няма как сами да се справят, смята той.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини