Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит
22/06/2017

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Срещата беше по покана на митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква. В разговора участваха председателят на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Красимир Велчев и председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов.

Председателят на парламента отбеляза, че църквата през вековете винаги е била нашето духовно упование. Димитър Главчев добави, че добрите отношения и ползотворното взаимодействие между Светия Синод и законодателната институция отдавна са традиция. Ние ще положим всички усилия нашето отлично сътрудничество не само да продължи, но и да се задълбочи, подчерта още председателят на Народното събрание.

По време разговора бе потвърдено, че е важно и полезно парламентът и Българската православна църква да работят заедно за доброто и благоденствието на българския народ.

От страна на Светия Синод бяха поставени редица въпроси, за които да се търсят законодателни решения. Уточнено бе, че тяхното обсъждане ще продължи в ресорните парламентарни комисии с участието на представители на Синода.

Димитър Главчев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит почетен плакет на Народното събрание с лика на първия български екзарх – Антим Първи, председател на Учредителното народно събрание.

Патриарх Неофит от своя страна подари на председателя на парламента Летопис на Българската православна църква.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини