Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев
04/07/2017
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев разговаря на 4 юли 2017 г. с председателя на фондация „Панчо Владигеров“ Минчо Минчев.

На срещата Димитър Главчев увери известния български цигулар, че ще бъде продължена традицията международният конкурс „Панчо Владигеров” за пиано и цигулка да се провежда под патронажа на председателя на българския парламент. Той отбеляза, че безспорно това музикално събитие допринася за популяризирането на творчеството и делото на именития ни сънародник.

Минчо Минчев посочи, че фондация “Панчо Владигеров” е учредена през 1993 г. и вече 24 години развива активна дейност, най-значимата от които е организацията и провеждането на национални и международни конкурси.

Повече от 600 музиканти от цял свят са участвали през годините в международния конкурс и са изпълнявали уникалните произведения на Владигеров, подчерта Минчо Минчев. Той благодари за последователната подкрепа, която Народното събрание оказва за провеждането на конкурса и изрази надежда тази традиция да бъде продължена.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини