Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Красотата на българката, на нашите носии и историческите ни паметници представят снимките на младия фотограф Радослав Първанов, включени в изложбата „Аз съм Българка”
05/07/2017
Красотата на българката, на нашите носии и историческите ни паметници представят снимките на младия фотограф Радослав Първанов, включени в изложбата „Аз съм Българка”.

Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри експозицията и подчерта, че представените 27 снимки показват красотата на българката, на нашите носии, в които са вплетени багрите на природата и всичко, което с гордост можем да наречем България. Тези момичета, снимани пред архитектурни обекти от цялата страна, допълват представите ни за красотата на българската жена, на българската носия, на българката природа, добави тя. Цвета Караянчева пожела успех на изложбата и изрази надежда авторът да продължи да работи за реализирането на идеите си.

В навечерието на 140-тата годишнина от Шипченската епопея искахме да акцентираме не върху битките и боевете, а върху резултата от тази епопея - свободата да бъдем българи, отбеляза на откриването народният представител Николай Сираков. Той подчерта, че изложбата показва, че в България има достатъчно красиви млади хора, които се чувстват българи и това ги кара да живеят вдъхновено тук и да популяризират българското по света.

Фотографът Радослав Първанов посочи, че стремежът му е бил да събере и да покаже по различен начин историята, наследството, красотата на България и на българката в една картина. В изложбата са включени 27 сюжета от различни краища на България, в които всеки може да намери нещо ново и интересно и да се огледа в очите и хубостта на българките, обясни той. Вярвам, че хората, които не са от България, ще поискат да отидат на тези места и да ги видят, добави Радослав Първанов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини