Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева отговаряха на въпроси на народни представители във времето за парламентарен контрол
07/07/2017

Министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева отговаряха на въпроси на народни представители във времето за парламентарен контрол.

Основният проблем е Брекзит, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на председателя на ПГ „БСП за България“ Корнелия Нинова относно т.нар. Бяла книга за развитието на Европа и мигрантските квоти.

Министър-председателят посочи, че България има интерес да участва в силна и обединена Европа с повече интеграция. Той отбеляза, че Бялата книга представя пет сценария и че всеки един от петте модела съдържа възможности и предизвикателства. Борисов допълни още, че голямо значение за нас имат Шенгенското пространство и еврозоната.

Той припомни петте приоритета на българското председателство и че България разработва и национална програма за председателството, проектът за която предстои да бъде разгледан на МС следващата седмица.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини