Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Вицепремиерът и министър на външните работи периодично ще представя пред Комисията по външна политика актуална информация за развитието на общоевропейския дебат за Бялата книга за бъдещето на Европа
14/07/2017
Вицепремиерът и министър на външните работи периодично да представя пред Комисията по външна политика актуална информация за развитието на общоевропейския дебат за Бялата книга за бъдещето на Европа, реши Народното събрание. Парламентът прие решение по питане на председателя на ПГ „БСП за България” Корнелия Нинова към министър-председателя Бойко Борисов за Бялата книга за развитието на Европа, предложена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Не трябва да допуснем Европа на две или повече скорости и кохезията да отпадне, коментира премиерът Бойко Борисов. От ПГ „БСП за България” поискаха до 30 септември правителството да представи анализ на ефектите за България от различните варианти за развитието на ЕС и кой е най-добър за страната ни.

Председателят на външната комисия Джема Грозданова призова да не се прибързва с поставянето на срок, в който да е готов анализът на сценариите за развитието на Европа, защото дебатът по Бялата книга едва сега започва и ще се развива. Тя отбеляза, че Европейският парламент още не се е включил в този дебат и уточни, че се очаква това да стане през септември.

Пленарният ден на Народното събрание беше отделен изцяло за парламентарен контрол. На депутатски въпроси отговориха министрите Владислав Горанов, Валентин Радев и Николай Нанков.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини