Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ръководството на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове се срещна с посланика на Естония Антс Фрош
18/07/2017
С извършеното до момента и следващите стъпки в подготовката на парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС запозна ръководството на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове посланика на Естония в България Антс Фрош. Това беше и първата официална среща на естонския дипломат след връчването на акредитивните му писма.

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин отбеляза, че в комисията е бил представен приетият от правителството първи вариант на Национална програма за председателството. Документът ще бъде широко обсъден и в Народното събрание преди да бъде приет окончателно, уточни той.

"Част от приоритетите на Естонското председателство по естествен начин "преливат" и в Българското и вярвам, че триото Естония-България-Австрия ще успее да постигне набелязаните в общата програма цели", подчерта Кристиан Вигенин. С наближаването на председателството за европейските теми има все по-голяма чуваемост и те все по-често присъстват в дневния ред на българския парламент, добави той. Като пример за това Кристиан Вигенин посочи проведеното миналата седмица разискване с участието на министър-председателя Бойко Борисов.

Посланик Антс Фрош информира ръководството на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове за някои от проблемите, възникнали заради изтеглянето на председателството с половин година по-рано. Той уточни, че Естония е започнала подготовката си на много ранен етап и не очаква това да се отрази на председателството. Проведените до момента първи срещи, включително на председателите на комисиите по европейски въпроси на 27-те страни-членки в Талин, преминават при отлична организация и с добри резултати, добави естонският посланик.

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове отправи покана към Антс Фрош да бъде гост на заседание на комисията през есента, на което да бъде обсъдено постигнатото от Естонското председателство, като подготовка за пленарното заседание на конференцията на комисиите по европейски въпроси в края на ноември в Талин.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини