Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
От безсмъртното дело на Апостола можем да почерпим сили и енергия, за да се справим с новите предизвикателства, заяви председателят на парламента Димитър Главчев на тържественото честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника му в Борисовата градина
18/07/2017

От безсмъртното дело на Апостола можем да почерпим сили и енергия, за да се справим с новите предизвикателства, заяви председателят на парламента Димитър Главчев на тържественото честване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски пред бюст-паметника му в Борисовата градина. В отбелязването, организирано от Столична община, участваха народни представители, Теодосий Спасов, мъжки камерен хор „България” и Гвардейският представителен духов оркестър.

Днес отбелязваме голяма дата в българската история – рождението на Апостола на българската Свобода! За всеки от нас Левски е образът на всичко безценно, възвишено и велико, отбеляза в словото си председателят на парламента. По думите му съвременният свят днес ни подлага на изпитания и са ни нужни решителност и воля, единение и стабилност. От безсмъртното дело на най-святия син на България можем да почерпим сили и енергия, за да се справим с новите предизвикателства, допълни Димитър Главчев.

Длъжни сме да помним, че всеки наш общ успех би бил негова сбъдната съкровена мечта, отбеляза още председателят на Народното събрание.

Пред бюст-паметника на Апостола бяха поднесени венци и цветя.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини