Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
През първата си сесия 44-тото Народно събрание е приело 19 закона, 102 решения и 2 декларации
28/07/2017
През първата си сесия 44-тото Народно събрание е приело 19 закона, 102 решения и 2 декларации. Това сочи справка, подготвена от парламентарния пресцентър и дирекция „Пленарни заседания и финални текстове” на Народното събрание.

През тази сесия парламентът е имал 43 редовни пленарни заседания.

За периода от 19 април до 27 юли 2017 г. в парламента са внесени 65 законопроекта, като 48 от тях са на народни представители. Постъпили са 113 проекта за решения, от тях 104 са от депутати, както и три проекта за обръщения и декларации.

Сред приетите законопроекти са промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, в Наказателно-процесуалния кодекс, в Закона за движението по пътищата, в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, в Закона за Министерството на вътрешните работи и др.

Използваното време за осъществяването на контролната функция на парламента през първата сесия на 44-тото Народно събрание е 40 часа и 22 минути. Парламентарен контрол е осъществяван в 12 пленарни заседания. Той е бил върху дейността на две правителства – служебното с министър-председател Огнян Герджиков и правителството с премиер Бойко Борисов.

В Народното събрание от 19 април до 27 юли 2017 г. са постъпили 475 въпроса и 40 питания на народни представители. В този период е имало 4 изслушвания и 5 разисквания по питания.

Проведени са разисквания за Бялата книга за развитието на Европа, за стратегията за развитие на лечебните заведения за болнична помощ, за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, за гарантиране на електроенергийната сигурност на България и за политиките за решаване проблемите на хората с увреждания.

Членовете на правителството са отговорили на 334 въпроса и 19 питания. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – 73, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 30, министърът на здравеопазването Николай Петров – 28, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 27, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 24, вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – 22, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – 20, министърът на културата Боил Банов - 11, министърът на енергетиката Теменужка Петкова – 10 и т.н.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 27, Миглена Александрова – 22, Светла Бъчварова – 20, Иван Валентинов Иванов – 19, Стоян Мирчев – 16, Николай Цонков – 13, Теодора Халачева – 12, Филип Попов – 12, Валентина Найденова, Георги Йорданов, Красимир Янков и Цветан Топчиев - по 11.

Най-много въпроси и питания са били внесени от народни представители от ПГ „БСП за България”- 304 въпроса и 31 питания и от ПГ на ПП ГЕРБ – 92 въпроса и 5 питания. От ПГ „Обединени патриоти” са отправили 38 въпроса и едно питане, от ПГ на ДПС - 25 въпроса и 3 питания и от ПГ на ПП ВОЛЯ – 16 въпроса.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини