Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съболезнователен адрес до семейството и близките на Радой Ралин
22/07/2004
Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Радой Ралин, в което се казва:

С дълбока скръб посрещнах вестта за кончината на Радой Ралин. Приемете искрените ми съболезнования.
Неговата дейност като интелектуалец, талантлив поет, сценарист и редактор в продължение на десетилетия беше за съвременната ни култура убедителен и неповторим образец на гордо творческо свободомислие. Вярвам, че забележителната му личност ще остане в съзнанието на поколенията българи като ярко и вдъхновяващо олицетворение на достойното гражданско поведение, отдадено единствено на висшите ценности – човеколюбието, свободата и демокрацията.
В безкомпромисното виртуозно слово на мъдрия сатирик Радой Ралин, във всяка от множеството му майсторски творби, мощно и убедително звучеше гласът на истината – още в онези мрачни времена, когато малцина се осмеляваха не само да я произнесат, но и да мислят за нея. Сигурен съм, че неговият принос в националното ни духовно богатство винаги ще бъде помнен и почитан от обществото ни.
Дълбок поклон пред светлата памет на Радой Ралин!
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини