Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Пейзажи, натюрморти, портрети и фигурална живопис представя в изложбата си в Народното събрание великотърновският художник Димитрий Любенов
05/10/2017
Заместник-председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата на великотърновския художник Димитрий Любенов в Народното събрание. В експозицията са представени пейзажи, натюрморти, портрети и фигурална живопис.

Изложбата, която откриваме днес, има една доминантна тема и тя е Велико Търново, отбеляза Цвета Караянчева. По думите й експозицията ни дава възможност да се докоснем до красотата на града от различни гледни точки и през различните сезони на годината. Заместник-председателят на парламента подчерта, че творчеството на Димитрий Любенов е обърнато към българския бит, душевност, природа и светоусещане.

Макар и роден във Видин, Димитрий Любенов се смята за великотърновски художник. Именно във Великотърновския университет през 1971 г. той завършва живопис.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини