Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Вежди Рашидов проведе работна среща с комисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич
02/03/2018

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов проведе  работна среща с комисаря по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич в рамките на 8-та Азиатско-Европейска среща на министрите на културата /АСЕМ/, която се провежда в София. Двамата обсъдиха ролята на културата в съхраняването на идентичността и сближаването между държавите.

Вежди Рашидов приветства делегатите на форума, като посочи, че основната задача на културата е да съхранява паметта за идните поколения. „Историята и човечеството не са запазили нищо друго, освен културния продукт, който е бил обменна единица за общуване между народите. Неслучайно за културата се говори като за най-големия посланик между народите, защото тя винаги носи образа на икономическото развитие и съвършенството в духовното извисяване на човека", заяви Рашидов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини