Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Днешната дата е забележителна за всички българи, отбеляза председателят на парламента Цвета Караянчева на среща с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил
03/03/2018

Днешната дата е забележителна за всички българи, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

Вече 140 години тук почиват български опълченци, руски, финландски, румънски и други воини, дали живота си за нашата свобода, подчерта още председателят на парламента. Затова на този ден ние се прекланяме пред паметника на връх Шипка, който българите са издигнали в знак на благодарност, посочи Цвета Караянчева.

Негово Светейшество патриарх Кирил отбеляза, че Шипка е част както от българската, така и от руската история. Той допълни, че руските воини са били ръководени от вътрешен порив да защитят своите братя. Негово Светейшество посочи и важната роля за това на руската православна църква, която най-много е съчувствала на поробените българи. Затова днес е празник и за Русия, допълни още Негово светейшество патриарх Кирил.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини