Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Кандидатите за председател на новия антикорупционен орган представиха концепциите си в парламента
06/03/2018
Кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) - Пламен Георгиев и Николай Николов, представиха концепциите си по време на изслушване в парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. Пламен Георгиев е номиниран от ГЕРБ и Обединените патриоти, а Николай Николов е предложен от БСП.

Пламен Георгиев е досегашен председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която стана основа на новия антикорупционен орган. Председателското място приемам като кауза, заяви той. Според него много важно е комисията да спазва принципите на законност, независимост, почтеност и прозрачност. Пламен Георгиев пое ангажимент за създаване на образец на сигнал, за да бъдат облекчени гражданите.

Николай Николов отбеляза, че е последователен привърженик на превенцията на корупцията. Част от превенцията са електронните търгове за обществените поръчки, както и софтуер, който да проверява големите обществени поръчки, посочи той. Николов декларира решителност всеки, който е престъпил антикорупционния режим, да понесе своята отговорност с пълната строгост на закона.

Предстои председателят на новия антикорупционен орган да бъде избран на заседание на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини