Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за сътрудничество в различни области, сред които земеделие, отбрана и околна среда обсъдиха председателят на Групата за приятелство Израел-България на Кнесета Ейтан Броши и заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов
08/03/2018
Възможностите за сътрудничество в различни области, сред които земеделие, отбрана и околна среда обсъдиха председателят на Групата за приятелство Израел-България на Кнесета Ейтан Броши и заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов. Ейтан Броши заяви, че и България и Израел са държави със сходни интереси и затова трябва да си помагат. Заместник-председателят на Народното събрание запозна израелския си колега с напредъка на България в последните години и обърна внимание, че в момента страната ни е председател на Съвета на Европейския съюз.

Задълбочаването на сътрудничеството в областта на земеделието беше тема на разговор и между председателя на Групата за приятелство Израел-България и председателя на Комисията по земеделието и храните Десислава Танева. Тя заяви, че след промените в Закона за селскостопанската академия висшето учебно заведение ще има възможност да прави повече научни разработки, което ще допринесе за развитие на иновациите в тази сфера.

Председателят на Групата за приятелство с Израел ген. Константин Попов запозна израелския си колега със събитията, свързани с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. За нас е изключително важно двустранните отношения да се задълбочат, допълни ген. Константин Попов. Ейтан Броши изтъкна и сериозния принос на България за спасяването на българските евреи по време на Холокоста.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини