Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
С проведените дебати националните парламенти показаха, че няма да направят копромис със сигурността, заяви председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов при закриването на Срещата на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол
19/03/2018
С  проведените днес дебати националните парламенти показаха, че няма да направят копромис със сигурността. Това заяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов при закриването на Срещата на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол.

Цветан Цветанов благодари на всички 207 участници във форума за конструктивния диалог и постигнатия консенсус по процедурните правила на съвместната група. Гарантирам от страна на българската делегация, че участвайки активно в председателската тройка, ще изпълним ангажиментите си по процедурните правила, добави той.

 Председателят на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес прикани парламентаристите на България, Австрия и Румъния да започнат да работят в рамките на председателското трио по процедурния правилник на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол. Той подчерта, че председателската тройка трябва да създаде работна група и да предложи препоръки за процедурния правилник за 2019 г., на второ място трябва да обсъди значението на езиковото многообразие и съответните нужди от финансиране на Европол, както и да разработи насоки за процедурните въпроси на Европол. Клод Мораес изрази благодарност за постигнатото съгласие между парламентаристите по процедурните правила за работа на групата и лично към изпълнителния директор на Европол Роб Уейнрайт за добрата му работа начело на агенцията.

Противодействието на незаконното съдържание онлайн и оптимизиране на киберсигурността, както и приноса на Европол към борбата с тероризма и превенцията на организираната престъпност обсъдиха на второто си заседание участниците на срещата в София.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини