Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде почетен патрон на 28-ия Варненски международен балетен конкурс
20/03/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде почетен патрон на 28-ия Варненски международен балетен конкурс. На 20 март 2018 г. тя разговаря с председателя на Фондация „Международен балетен конкурс - Варна“ Димитър Димитров и със Соня Димитрова, която е член на Управителния съвет на фондацията.

С удоволствие приех поканата да бъда почетен патрон на най-стария балетен конкурс в света, отбеляза Цвета Караянчева. Тя поздрави представителите на фондацията за това, че продължават традицията във Варна да се провежда това престижно, изящно и красиво съревнование.

Соня Димитрова подчерта, че Варненският балетен конкурс е най-старият и най-авторитетният балетен конкурс в света, считан от балетната общност за Балетна олимпиада. Неговата цел е да открива млади балетни дарования и да им отваря вратите към световните сцени, посочи тя.  Участие в тазгодишното издание на конкурса, който ще бъде открит на 15 юли 2018 г., вече са заявили повече от 120 балетисти от цял свят.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини