Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове се срещна с делегацията на групата за приятелство Македония-България, водена от заместник-председателя на Събранието на Македония Фросина Ташевска-Ременски
22/03/2018

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове се срещна с делегацията на групата за приятелство Македония-България, водена от заместник-председателя на Събранието на Македония Фросина Ташевска-Ременски.

Приветстваме засилването на междупарламентарните контакти между България и Македония. Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави отвори възможности за по-активно сътрудничество на всички равнища. Това заяви председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин. Кристиан Вигенин запозна гостите с работата на комисията. Въпросите, които решаваме за Европейския съюз, са надпартийни, подчерта председателят на комисията. Европейската перспектива на Западните Балкани е основен приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, заяви Кристиан Вигенин. Той припомни, че Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество беше ратифициран от българския парламент с пълно единодушие.

Заместник-председателят на комисията Ивелина Василева подчерта, че България подкрепя безрезервно Македония по пътя на нейното европейско развитие. Готови сме да ви съдействаме, защото вече сме минали по този път, подчерта Ивелина Василева.

Заместник-председателят на Събранието на Македония Фросина Ташевска-Ременски подчерта, че след ратификацията на договора много по-лесно се разрешават конкретни въпроси между двете държави. По думите й документът разкрива нови възможности за развитие на двустранните отношения.

На срещата присъстваха още депутатите Имрен Мехмедова, Петър Петров, Иван Иванов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини