Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за задълбочаване и активизиране отношенията между България и Алжир бяха основна тема на разговора на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с алжирския външен министър Абделкадер Месахел
23/03/2018

Възможностите за задълбочаване и активизиране на отношенията между България и Алжир бяха основна тема на разговора на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева с алжирския външен министър Абделкадер Месахел. Гостът е на посещение в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

България и Алжир имат дългогодишни традиционни и добри отношения, които трябва да продължим да развиваме и обогатяваме, подчерта председателят на българския парламент. Цвета Караянчева посочи, че основна роля за активизиране на двустранните връзки имат законодателните институции на двете страни. В Народното събрание вече има създадена група за приятелство с вашата страна и очакваме колегите ни от алжирския парламент също да направят своя, отбеляза тя. Инициативите, които те могат да обсъдят, ще подпомогнат изграждането на по-интензивни двустранни връзки, подчерта председателят на Народното събрание.

Алжирският външен министър Абделкадер Месахел отбеляза, че отношенията между България и Алжир са дългогодишни и традиционно приятелски. Външният министър на Алжир посочи, че във всяка демократична страна парламентът играе ключова роля. Работим за създаването в Алжир на група за приятелство с европейските страни, добави той.

Алжир има уникален опит в борбата с екстремизма и тероризма, подчерта Абделкадер Месахел. Ако искаме да се борим с езика на омразата, то нашето оръжие трябва да бъде демокрацията, заяви той. Нелегалната миграция и тероризмът са проблеми, които засягат всички страни по света и за тяхното решаване трябва да работим заедно и да си помагаме, посочи Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини