Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за активизиране на парламентарния диалог и икономическите връзки между България и Виетнам обсъдиха председателите на парламентите на двете страни
25/03/2018
Възможностите за активизиране на парламентарния диалог и икономическите връзки между България и Виетнам обсъдиха на среща председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Националното събрание на Виетнам Нгуен Тхи Ким Нган. Председателите на двете законодателни институции разговаряха по време на 138-та асамблея на Интерпарламентарния съюз, която се провежда в Женева.

Виетнам е традиционен приятел и изключително важен партньор на България в региона на Югоизточна Азия, посочи председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева подчерта, че динамичният политически диалог между двете страни е предпоставка за по-нататъшно задълбочаване на двустранните отношения в редица области. Има неизползван потенциал за развитие и активизиране на икономическите връзки, добави тя.

На разговора беше подчертано, че двете страни трябва да положат усилия и да търсят възможности за преодоляване на значителния спад на стокообмена през 2017 г. Основна роля за това могат да играят парламентите на България и Виетнам чрез активизиране на диалога между групите за приятелство в двете законодателни институции.

Виетнам проявява интерес към засилване на обмена в областта на образованието беше отбелязано на срещата. Посочено бе, че важни постове в бизнеса и държавната администрация на Виетнам се заемат от много виетнамци, завършили висше образование в България, което е голям потенциал за по-нататъшно укрепване на сътрудничеството между нашите две страни.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини