Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с арменския си колега Ара Баблоян в рамките на 138-ата Асамблея на Интерпарламентарния съюз в Женева
25/03/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на Националното събрание на Република Армения Ара Баблоян. Цвета Караянчева заяви, че добрите  отношения между двете страни са изградени на основата на дългогодишни исторически и културни връзки.

Двамата дадоха висока оценка на сътрудничеството между парламентите на двете страни като важен елемент от развитието на отношенията между България и Армения. Цвета Караянчева и Ара Баблоян изразиха готовност да работят за задълбочаване на парламентарните контакти между България и Армения.

Цвета Караянчева припомни, че до края на 2018 г. предстои да се подпише Меморандум за сътрудничество между парламентите на двете държави. По думите на председателя на Народното събрание България и Армения имат добро сътрудничество в много области, сред които – икономика, култура, образование, наука.

Цвета Караянчева акцентира на обмена в сферата на науката, който се осъществява на базата на заинтересованите университети в двете страни. Ара Баблоян отбеляза важността на съвместните проекти в областта на здравеопазването.

Председателят на Народното събрание запозна арменския си колега с успехите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини