Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители подкрепиха Великденската благотворителна инициатива на децата от 143-то училище в помощ на техни връстници
28/03/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов и много народни представители от различни парламентарни групи подкрепиха Великденската благотворителна инициатива на децата от столичното 143-то Основно училище „Георги Бенковски” в помощ на техни връстници, лишени от родителски грижи.

Председателят на парламента призова народните представители да подкрепят невероятната кауза на „Деца помагат на деца” и отбеляза, че в малките сърца има много любов, която се пренася и в тези на възрастните, които в забързаното си ежедневие понякога забравят нуждаещите се. Когато децата ни подсказват, че можем да бъдем по-добри, ние трябва да откликнем и не само преди Великден и Коледа, а винаги, посочи Цвета Караянчева.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов благодари на децата, както и на техните учители и родители, които ги подкрепят в благородната кауза. С вашите сърца и ръчички вие сте създали много хубави неща, обърна се той към учениците. Няма нищо по-благородно от това да помогнете на своите връстници, това е прекрасно и е урок за всички нас, добави Славчо Атанасов.

Директорът на 143-то училище Ирена Дойчинова благодари за възможността в Народното събрание да бъде представена инициативата на децата от училището. За последните две години това е шестата благотворителна инициатива на нашите ученици като събраните средства даряваме в помощ на деца сираци, деца в нужда, центрове от семеен тип и др., добави тя.

Във Великденската благотворителна изложба са представени картини и сувенири, изработени от деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ – София. Експозицията е организирана съвместно с преподавателя по изобразително изкуство Виолин Неделчев и гостува в Народното събрание по инициатива на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. На представянето й ученици от мажоретния ансамбъл към училището, от ученическия хор и група по танци зарадваха присъстващите с артистичните си изпълнения.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини