Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Гражданската награда на Европейския парламент за 2018 г. беше връчена на церемония в Народното събрание на игумена на Бигорския манастир в Македония – архимандрит Партений
05/10/2018

Гражданската награда на Европейския парламент за 2018 г. беше връчена на церемония в Народното събрание на игумена на Бигорския манастир в Македония – архимандрит Партений. Често повтаряме, че най-важна е европейската перспектива на нашия район, а архимандрит Партений е доказателството, че тази кауза е възможна и реална, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си на церемонията. Тя отбеляза, че той е известен с уважението си към всички хора, без разлика на тяхната религиозна, етническа и национална принадлежност.

С активната си, достойна за уважение и неуморна родолюбива дейност, той има значим принос за укрепването на европейския дух и ценности на хората в целия регион, допълни председателят на парламента. Цвета Караянчева призова да има повече хора като него,  да се поучим от неговия пример, за да бъдем толерантни, родолюбиви и европейци.

Наградата на Архимандрит Партений връчи евродепутатът Андрей Ковачев, по чието предложение игуменът на Бигорския манастир беше номиниран за престижното отличие.  

Архимандрит Партений беше приветстван от народните представители в пленарната зала. Сред гостите на събитието бяха депутати, представители на институции, неправителствени организации, общественици и журналисти.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини