Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Джема Грозданова на мисия в Украйна, като докладчик на Съвета на Европа
19/11/2018

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) определи председателя на Комисията по външна политика и ръководител на делегацията на Народното събрание в Асамблеята Джема Грозданова за докладчик по процедурата на мониторинг на спазването на поетите ангажименти и задължения от Украйна към Съвета на Европа. Джема Грозданова ще бъде докладчик заедно с швейцарския парламентарист Алфред Хеер.

Тридневната мисия на докладчиците в Украйна започва на 19 ноември 2018 г. Предвижда се представителите на ПАСЕ да участват в два форума - по конституционната реформа и по борба с корупцията и да разговарят с представители на направителствени организации по повод предстоящите през 2019 г. президентски и парламентарни избори в Украйна. В рамките на мисията докладчиците на ПАСЕ ще имат срещи с президента на Украйна, с председателя на Върховната Рада, с представители на парламентарните групи, на парламентарните комисии по правни въпроси и по борба с корупцията, с министъра на външните работи, с министъра на правосъдието, с Висшия съдебен съвет на Украйна, с Парламентарния комисар по човешките права (омбудсмана на Украйна), с Централната избирателна комисия, със специалния прокурор за борба с корупцията, с националната Агенция за предотвратяване на корупцията и националното анти-корупционно бюро, с украинската делегация в ПАСЕ и др.

Дискусиите по време на срещите се очаква да бъдат фокусирани върху актуалната политическа обстановка в Украйна, предприетите мерки за борба с корупцията и подготовката за предстоящите президентски и парламентарни избори в страната. След завръщането си двамата депутати ще изготвят съвместен доклад, който ще представят пред Комисията по спазването на задълженията и ангажиментите (Комисия по мониторинг).

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини