Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри благотворителна изложба на картини на деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ и от Националната търговско-банкова гимназия
12/12/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в парламента коледна благотворителна изложба на картини на деца от 143 СОУ „Георги Бенковски“ и от Националната търговско-банкова гимназия. Експозицията е в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“.

Изложбата е организирана от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Събраните средства от продадените картини ще бъдат дарени на деца, лишени от родителска грижа.

В Народното събрание е традиция да се организират подобни благотворителни инициативи, отбеляза на откриването Цвета Караянчева. Тя допълни, че е особено приятно, когато това се случва в навечерието на най-топлия, най-хубавия и най-истинския празник – Коледа. Децата, лишени от родителска грижа, са наши деца, които трябва да усещат протегнатата ръка на държавата и на всички нас – българските граждани, посочи още председателят на Народното събрание. Тя благодари на малките художници за това, че са направили съпричастни към своята благородна кауза народните представители и гостите на парламента.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов отбеляза, че децата, които за втора поредна година организират благородното събитие, имат огромни сърца, защото помагат свои връстници в неравностойно положение.
Младите гости от Националната търговско-банкова гимназия поздравиха народните представители и гостите на парламента със свои музикални изпълнения.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини