Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова голямата награда „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“
17/12/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на доц. д-р Бони Петрунова, директор на Националния исторически музей, голямата награда „Чудесата на България“ в категория „Археолог на годината“. Церемонията по обявяване на Годишните награди „Чудесата на България“ беше на 17 декември 2018 г. в Малката раннохристиянска базилика в Пловдив.

Доц. д-р Бони Петрунова получи отличието за откриването на златно съкровище от ХІV век в крепостта „Калиакра“. Наградата е и признание за златното лято на археолозите от НИМ.

Когато работиш нещо със сърце и душа, нещата се получават, подчерта Цвета Караянчева при връчването на отличието. Тя пожела на доц. д-р Бони Петрунова здраве и много успехи занапред.

Председателят на Народното събрание подчерта, че годишните награди „Чудесата на България“ са израз на общата, благородна и патриотична кауза да бъде представено и популяризирано изключително ценното българско историческо наследство. През 2019 г. тук – в Пловдив, който след броени дни ще стане Европейска столица културата, ще идват много туристи, които ще намират красотата, духовността и културата, отбеляза Цвета Караянчева. Тя добави, че българското културно-историческо наследство трябва да бъде рекламирано, за да може да намери своето заслужено място в европейската съкровищница.

В церемонията за връчване на годишните награди „Чудесата на България“ участваха народни представители, представители на изпълнителната и местната власт.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини